vrijdag 24 april 2015

Verbouwing.

Helaas zaten er in dit huis geen trappen toen ik het kocht, en vind ik wel dat die erin horen.
Op de zolder lag een los tapijt en toen ik dat opzij klapte, bleek er wel een trapgat in te zitten, maar die was dicht gemaakt.
Ook in de badkamer bleek die erin te zitten en dicht gemaakt te zijn. En aangezien de badkamer wel erg groot is, heb ik daar een hoek vanaf gesnoept, en een extra  muurtje met deur in gemaakt.

De deur had ik nog liggen, zo kon ik m goed passen en meten.

De reep karton die te zien is, is een poging om de trap visueel te maken; zo kan ik zien hoe breed ze moeten worden en hoe ik ze ga laten lopen.


De badkamer wordt zo wel kleiner, maar nog steeds groot genoeg.
Ik zal de trappen wel smal moeten houden, de ruimte is niet groter. Achter in het trappenhuis is een ruimte waar niets mee gedaan wordt, maar daar worden de verzamelingen van de poppenhuismensjes uitgestald.


De zolder wordt deels ingericht als chill ruimte (linker gedeelte) en het rechtergedeelte wordt gebruikt om te slapen.
Rond het trapgat komt natuurlijk een mooi traphekje.

3 opmerkingen:

 1. Jolinda, ik moet dit blog nog toevoegen aan mijn site, want ik heb helemaal niet opgemerkt dat je iets geplaatst heb. Leuk en wat ben je al weer ijverig aan de slag gegaan met het huis. En fijn dat die trapgaten er nog in zaten, was anders een heel werk geweest om dit met een drempel of hand figuurzaag uit te zagen!
  Leuk ook hoe je het in gaat richten. Zo met dat smalle steile trapje naar boven moet ik gelijk denken aan je huisje aan de Oud Vlissingse weg, met je verzameling koekblikken. Met deze trap in gedachten wil ik ook zoiets bewerkstelligen in mijn Shakerhuis, maar dat later..... Nu nog even met andere dingen bezig.

  PS. Nu ik van de KPN naar de Caiway overgestapt ben, kom ik volgens de Live Traffic Feed niet meer uit Amsterdam, maar uit Maassluis. Het is maar even dat je het weet!
  Groet, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja, die trap, dat was manouvreren met een volle wasmand, maar dat had wel wat. Die blikken heb ik nog steeds hoor, maar spaar ze niet meer.
  Ik dacht al dat je verhuisd was naar Maassluis, haha. Had wel in de gaten dat jij dat was hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er toch alweer anders uit. Leuk dat je daar toch weer inspiratie voor kunt bedenken. Ben en blijf benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen